Sıkı bir Tanju Özcan destekçisi

Sıkı bir Tanju Özcan destekçisi Sıkı bir Tanju Özcan destekçisi
A- A+

Bolu Belediyesi AK Partili Meclis Üyesi ve aynı zamanda Hak İş’e bağlı Öz Sağlık İş Sendikası Bolu Şube Başkanı olan Hacer Çınar ile ilgili 21 Şubat tarihinden bu yanan gayri ahlaki iddialarda bulunan Gazeteci Bircan Yıldırım, tam bir Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan destekçisi çıktı.

21 Şubat tarihinde olağanüstü toplanan Bolu Belediyesi Meclisinde AK Partili Meclis Üyesi Hacer Çınar’ın, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a su atmasıyla başlayan tartışmalar, Gazeteci Bircan Yıldırım’ın aynı tarihte sosyal medya platformu twitter hesaplarından yaptığı paylaşımlar farklı bir boyut aldı.

Dün Gazetemizde haberleştirdiğimiz Bircan Yıldırım’ın iddialarını Bolu gündemine taşırken, iddiaların odağındaki isim olan AK Partili Belediye Meclis Üyesi Hacer Çınar’a da cevap hakkı vermiştik.

Bugün ise paylaşımlarıyla Çınar hakkında gayri ahlaki iddiaları gündeme getiren Gazeteci Bircan Yıldırım’ın Bolu’ya olan yakınlığını irdeleyeceğiz. 

Basit bir su atma olayı değil!

Hatırlanacağı üzere; Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediye Meclisi 2022 Mayıs ayı ikinci oturumunda yapılan oylamada el kaldıran AK Partili Meclis üyesi Hacer Çınar’a, “Bana niye el sallıyorsunuz hanımefendi. El sallamak ayıp oluyor. Ben evli barklı adamım. Öyle şey olmaz” sözleri Türkiye’de gündem olmuş, sonucunda bu sözlerinden dolayı Başkan Özcan, CHP’den geçici olarak 1 yıllığına ihraç edilmişti.

İşin enteresan olan tarafı ise; Başkan Özcan’ın kullandığı yakışıksız sözlere Çınar Meclis Salonunda tepki vermemiş, olayın yaklaşık 20 gün sonra ulusal basında yer bulması sonrası hem Çınar’dan hem de AK Parti Bolu İl Başkanı ve Milletvekillerinden tepki gelmişti.

Oysaki gerek Çınar ile ilgili kullandığı sözler, gerek AK Partili Meclis Üyelerinin kafasına toplantı sırasında poşet çay atması, gerek AK Partinin amblemi olan ampulü AK Partili Meclis Üyelerinin önünde kırması gibi birçok tahrikkar tutumu, söylemi her Belediye Meclis toplantısında kullanan Başkan Özcan’a ne oldu da su bardağı atacak, üzerine yürüyecek kadar Çınar sinirlenmişti?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yazdığı; “Allah benim ömrümden alsın, size versin” cümlelerini içeren mektupla bir anda hayata değişen AK Partili Belediye Meclis Üyesi Hacer Çınar’ın, su atmasının yaklaşan Milletvekilliği seçimleri öncesi siyasi bir çıkış olduğu iddiaları, su olayı sonrası hemen gündeme geldi.

En karlı Tanju Özcan çıktı..!

Çınar’a bu su atma olayı siyasi olarak ne kadar yarar bilinmez ama bu olaydan ve sonrasında Gazeteci Bircan Yıldırım’ın yaptığı paylaşımlardan siyaseten en kazançlı çıkanın ise Başkan Tanju Özcan olduğu ifade ediliyor.

Çınar’ın kendisine su bardağı atması, bununla birlikte hakaretler ederek üzerine yürümesini siyaset kullanan Başkan Özcan olayın ardından yaptığı paylaşımda; ““Gerçeğin ortaya çıkma gibi bir huyu vardır.İşte AKP’li Hacer Çınar. Disipline gitmem,partiden ihraç olmama sebep provakör… İşte gerçek yüzü.hakaret ve küfürleri bu sefer kayda geçti. Ayrıca Depremzedeler için olağanüstü toplanan mecliste HAYIR oyu veren AKPli üyeleri kınıyorum” ifadelerini kullanarak kamuoyunda provokasyon sonucu o sözleri kullandığı algısını yaratmaya çalıştı.

Ardından da devreye giren Gazeteci Bircan Yıldırım ise bir anda AK Partili Belediye Meclis Üyesi Hacer Çınar hakkında gayri ahlaki iddiaları gündeme getirdi ve olay bir anda farklı boyuta ulaştı.

Sonucunda ise Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan için aylardır sesi soluğu çıkmayan başta CHP Bolu Teşkilatları olmak üzere tüm CHP kadroları peş peşe açıklamalar yaparken, Başkan Özcan da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Hatay’da poz vererek, aradaki tüm buzları eritti.

Bircan Yıldırım ile Bolu’daki tek diyaloğu olan Başkan Özcan

Tüm bu süreçte Özcan’ın aleyhinde olan süreci tamamen lehine çevirmesinde en önemli faktör ise Gazeteci Bircan Yıldırım olarak görülüyor. 

Gazeteci Bircan Yıldırım’a ait sosyal medya hesaplarına bakıldığında ise sıkı bir Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hayranı olduğu gözüküyor. Özcan’ın başta Suriyeliler olmak üzere birçok çıkışında her zaman destekleyen paylaşımlar yapan Yıldırım, hayranlığını ise gizlememiş.

Son olarak Bircan Yıldırım’ın çeşitli konuklarla canlı bağlantı programlar yaptığı sosyal medya platformu youtubede “Bircan TV” adlı kanala konuk olan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a, Bircan Yıldırım tarafından “Siz benim kahramanımsınız” şeklinde kullandığı cümleler ise dikkat çekiyor.

Bircan Yıldırım'ın, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a destek verdiği sosyal medya paylaşımlarından bazılarının görsellerini ise videonun hemen altında görebilirsiniz.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler