Sus artık Hacer Çınar..!

Sus artık Hacer Çınar..! Sus artık Hacer Çınar..!
A- A+
Reklam

Geçtiğimiz haftaya Öz Sağlık İş Sendikası Başkanı Hacer Çınar’ın maaş farklarının ödenmemesi nedeniyle yaptığı basın açıklaması sonrası yaşanan gelişmeler damgasını vurdu. Aslında vurmaya da devam ediyor. Çünkü maşallah olayın kahramanı aslında AK Parti’nin yıllardır kahramanı olan Hacer Çınar, susmak bilmiyor.

Bu konuyu haber yaparak “istifa” olayını da gündeme getiren ilk kişi de benim. Çünkü Hacer Çınar’ın yaptığı bu açıklamada kendisinin eline okuması için tutuşturulan metinde yazılanlar; yenilir, yutulur cinsten değil. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve AK Parti’ye seçimlerden önce destek isteyen Benim ve benim gibi milyonlarca insan 15 Temmuz akşamından bu yana linç ediliyoruz. Linç edilmekle de kalmıyoruz gerek sosyal medya paylaşımları, gerekse de dost sohbetlerinde aşağılanıyor, olmadık hakaretlere maruz kalıyoruz. 

Hakaretler hariç, yapılan eleştiriler doğru mu? Vallahi AK Parti’den Milletvekili Aday Adayı olmuş biri olarak diyorum ki vatandaş zamlar sonrası isyanında haklı ama kendisi etti, kendisi buldu. Muhalefetin fütursuzca verdiklerine; “Arkadaş iyi hoş da bunları nereden vereceksin” diye sormadan, iktidara “siz ne vereceksiniz” gibi oyunu açık arttırmayı çıkartırsan, sonuçta da kaçınılmaz sonu yaşarsın. Ama inanıyorum ki Sayın Cumhurbaşkanımız ve kadrosu bu dar boğazdan en kısa sürede ülkemizi çıkartarak, Türkiye Yüzyılını bu Aziz Millete yaşatacaktır.

Gelelim konunun özüne. Bakın vatandaş haklı demiyorum. Niye? Çünkü AK Parti’den Milletvekili Aday Adayı olmuş birine bu söylem yakışmaz. Üyeliğim dışında da AK Parti’de aktif bir görevim olmamasına karşılık böylesine dikkatli konuşurken, AK Partililerin oylarıyla Bolu Belediyesi Meclisi Üyesi olmuş ve AK Partilileri temsil eden Hacer Çınar peki nasıl o metinde yazılanları okur?

Okur, çünkü arkası sağlam…! AK Parti’deki “Bizim oğlan, Bizim Kız” kontenjanından yükselirsen, çıktığın yüksekte başın döner. Halbuki emeğinle, mücadelenle bir yere gelirsen, şöyle durup bir aşağıya bakarsın o yükseklikte, aşağıda neler oldu, ben buraya kadar nasıl çıktım diye..!

Doğrudur; sağlık çalışanları maaş farklarını alamadıkları için mağdur olmuşlardır, alacakları para enflasyon karşısında erimiştir. Bu isyan haklı bir isyandır ama bu isyanı yüksek sesle söyleyecek kişi AK Partili Bolu Belediyesi Meclis Üyesi Hacer Çınar değildir. Nasıl ki Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın seni zora sokacağını düşündüğü Bolu Belediyesi Meclisi toplantılarına gelemeyecek cinliğe ve uyanıklığa sahipsen, o metni de senin değil Başkan Yardımcılarının okuması gerektiğini de bileceksin. 

Kameralar önünde boy boy görüntü verip, gazetelerde manşetlerde ş-çıkayım diye her davulun önünde oynarsan böyle ulusal basına konu olursun günlerce Hacer Çınar. 

Buradan Hacer Çınar fanlarına sesleniyorum; arkadaşlar Hacer Hanım işçinin hakkını savunduğu için değil, Parti disiplinine aykırı hareket ettiği için Meclis Üyeliğinden istifası istenmiştir. Hacer Çınar’ın yaptığının karşılığı; Amerika’da da Uganda’da da aynıdır. O yüzden sizden ricam olaya Parti disiplini açısından bakın. Yoksa Sendika Başkanı olarak kimsenin Hacer Çınar’a söyleyeceği tek kelime olamaz.

Ve son olarak asıl takıldığım ise; Hacer Çınar’ın istifası sonrası basına verdiği demeçler. Ömrümü Reis’e ver Allah’ım diyerek başladığı yolculukta, yaşanan olay sonrası tercihini atamayla Başkanlığını yaptığı Sendikasından yana kullanan Hacer Çınar; “Sayın Cumhurbaşkanımız bu süreçte ülkemizi yaşanan dar boğazdan kurtarmak için canını dişine takarak çalışıyor. Bugünlerin en kısa sürede geçeceğine inanıyorum. Ben bu metni o yüzden okumam. Bu metni okumak, Sayın Cumhurbaşkanımıza ihanet olur” diyememiştir. Niye? 

Gerçekten her hangi bir seçime girmeyip, sendika üyelerine kim Başkan olsun sorusu bile sorulmadan Öz Sağlık İş’in Bolu Şube Başkanlığı koltuğuna nasıl oturmuştur Hacer Çınar? Sendika Başkanlığının kendisine sağladığı maddi imkanlar var mıdır? Altındaki arabasından, kullandığı cep telefonuna, aracının yakıtından daha sayamayacağım bir sürü imkan sağlamakta mıdır Sendika Başkanlığı koltuğu Hacer Çınar’a? Bu mudur Hacer Çınar’a “Ben Reis’e ihanet edemem” lafını ve duruşunu göstermekten alıkoyan sebepler?

Evet o metin eline verildiğinde; “Ben işçinin hakkı tamam ama Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik bu eleştiriler insafsızca, bunu okumak Reis’e, O’nun davasına ve yol arkadaşlarına ihanet olur” diyemeyerek susan Hacer Çınar, istifası sonrası ise kanal kanal, gazete gazete geziyor ve konuşuyor. O konuştukça; sağlık çalışanları ile AK Parti’nin arası açılıyor. Ama o hala konuşuyor.

Halbuki; Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın kendisine yönelik o ahlaksız sözleri söylediğinde susmuştu Hacer Çınar. Ta ki Mayıs ayı ikinci haftasında yaşanan rezillik,  1 Haziran’da ulusal basına konu oluncaya kadar. 

Gazeteci Bircan Yıldırım’ın kendisiyle ilgili ipe sapa gelmez iddiaları karşısında da susmuştu Hacer Çınar. 

Ama asıl susması zaman konuşuyor Hacer Çınar. Hem de AK Parti ile Sağlık Çalışanlarının arasındaki gönül bağını yıkarak konuşuyor.

Bak Hacer Çınar sana tavsiyem, sus. Sana ahlaksızca ifadeler kullanan Tanju Özcan’a o söylemleri karşısında nasıl 15 gün sustuysan, Gazeteci Bircan Yıldırım’ın sosyal medyada seninle ilgili akıl almaz iddialar ortaya attığında nasıl sustuysan öyle sus Hacer Çınar. Hatta AK Parti torpiliyle oturduğun Sendika Başkanlığından da istifa et. Çünkü sen sus ki başkaları konuşmasın…!

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler