Tahir Düş güven tazeledi

Tahir Düş güven tazeledi Tahir Düş güven tazeledi
A- A+
Reklam

Eğitim-Bir-Sen Bolu 2 Nolu Şube 3’ncü Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Tek liste halinde gerçekleştirilen kongrede mevcut başkan Tahir Düş güven tazeleyerek tekrar başkan seçildi.

Çok sayıda üye ve davetlinin katılımıyla gerçekleşen kongrede Divan Başkanlığını Memur Sen İl Temsilcisi Ahmet Koçak yaptı.

Kongrede bir konuşma gerçekleştiren Eğitim Bir Sen Bolu Şube Başkanı Tahir Düş; “Son çeyrek yüzyıldır, Türkiye’nin her demokratik kazanımında Eğitim-Bir-Sen’in teri, yeri ve imzası vardır. Eğitim-Bir-Sen’ li olmak, can verilerek vatan kılınmış coğrafyayı alın terinin gücüyle büyütmek, kritik zamanlarda irfani duruşla kuşatmak, zor zamanlarda cesaretle korumaktır. Bizim yol ve dava arkadaşlığımızın, teşkilatımızın kimi öncelikleri vardır. Ancak ilk önceliğimiz ülkemizdir, Türkiye’dir. Biz; insanı, inancı, umudu, tarihi, özlemi ve öfkesiyle Türkiye’nin gerçeği, ümmetin umuduyuz. Türkiye’nin açık talihini, aydınlık tarihini sözüm ona ‘bin yıl’ ipotek koyarak teslim almak isteyen darbeci odaklar, bizim kalbimizde, ruhumuzda parlayan meşalenin aydınlığı ile kendi karanlıklarına mahkûm oldular. Çünkü Eğitim-Bir-Sen bu topraklara, bu topraklardan yayılarak dünyanın vicdanına yön veren hak ve özgürlük mücadelesinin adresidir. Hak ve özgürlük mücadelemiz, ilim ve irfan kaynaklarımızla basiretli, kararlılığıyla cesaretlidir. Haksızlık ve zulme karşı mücadele, örgütlü cesur iyilerle kazanılmaktadır. Sendikacılığı, sadece sloganlara hapsedilen, şiddetin, anarşizmin, vandalizmin, merkezi haline getiren bir uğraş alanı olmaktan çıkarıp; bu alana yeni bir soluk getiren, kalite kazandıran ve sendikacılığı toplumla buluşturan Memur-Sen’dir. Bu yüzden siz değerli dostlarıma teşekkür ederim. Sendika, hak arama, kol kola verme ve yardımlaşma örgütüdür. Böyle bir örgütün içerisinde bulunan bir insanın tek başına mücadele etmesine gerek yoktur. Tarih boyunca örgütlü topluluklar, örgütlenmeyen topluluklara hükmetmiştir. Biz Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütüyüz, memleketin en ücra köşelerine kadar kök salmış, sözü dinlenir, fikrine itibar edilir bir teşkilat haline gelmiş bulunmaktayız. Biz sorumluluğumuzu bilerek, ‘sen yoksan bir eksiğiz’ mantığıyla gücümüze güç katmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler