Tanju Özcan ilk anketten çıkamadı

Tanju Özcan ilk anketten çıkamadı Tanju Özcan ilk anketten çıkamadı
A- A+
Reklam

Saros Araştırma, 31 Mart 2024 seçimlerine 5 aydan az bir süre kala Bolu’da seçmenlerin nabzını tuttu. Kasım ayında yapılan ankete göre Bolu halkının mevcut yönetimden memnun olmaması dikkat çekerken, yarışta öne çıkan isim MHP Bolu İl Başkanı İlhan Durak oldu.

Toplam 43 mahallede CATI (Bilgisayar Destekli Telefon) yöntemiyle gerçekleştirilen ankete 2 bin 724 kişi katıldı.

BOLU’DA FAVORİ İLHAN DURAK
Ankette “Bu pazar bir yerel seçim yapılırsa Bolu Belediye Başkanı olarak kimi görmek istersiniz?” sorusu yöneltildi. Açık uçlu olarak sorulan ve herhangi biri isim beyan edilmeyen soruda ‘İlhan Durak’ cevabı ilk sırada yer aldı.

Cumhur İttifakı ortaklarından Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bolu İl Başkanı İlhan Durak’ın aday olmasını isteyenlerin oranı yüzde 18,5 olurken, halkın yüzde 17,3’ü CHP Bolu İl Başkanı Tahsin Mert Karagöz’i görmek istediğini belirtti.

CHP’den ihraç edilen mevcut belediye başkanı Tanju Özcan ise 11,5’te kaldı.

YÜZDE 50’Yİ GEÇEN TEK ADAY
Bolululara yöneltilen bir diğer soru “Bolu Belediye Başkanlığı için belirtilen isimlerden hangisi aday olursa oy verirsiniz?” oldu. 8 adayın ismine yer verilen soruda; ankete katılanların en çok destek verdiği kişi yine İlhan Durak oldu.

Kararsızlar ve oy kullanmayacak seçmenin dağıtılması sonucu; İlhan Durak’ı destekleyeceğini söyleyenlerin oranı 53,5, ‘Hayır’ cevabı verenlerin oranı 46,5.

Durak’a en yakın isim ise halihazırda Bolu Belediye Başkanı görevini yürüten Tanju Özcan oldu. Ankete katılanların yüzde 47’si Özcan’a destek vereceğini söylerken, yüzde 53’ü desteklemeyeceğini bildirdi.

İLHAN DURAK RAKİP PARTİDEN DAHA FAZLA OY KOPARIYOR
Öte yandan katılımcıların büyük çoğunluğunun lise (yüzde 50,6) ve üniversite mezunu (yüzde 16,9) olduğu anketten dikkat çeken bir sonuç daha çıktı.

2019 seçimlerindeki tercihler baz alındığında; bir önceki seçimde CHP’ye oy veren seçmenin yüzde 3,2’si oyunu Cumhur İttifakı’nın adayı olması beklenen İlhan Durak’a vereceğini söylüyor.
CHP’nin olası adayı olarak öne çıkan CHP Bolu İl Başkanı Tahsin Mert Karagöz ise, 2019 seçimlerinde AK Parti’ye oy vermiş seçmenin yalnızca yüzde 1,6’sının oyunu lehine çevirebiliyor.

BOLU HALKI MEVCUT YÖNETİMDEN MEMNUN DEĞİL
Ankete katılanlara sorulan “Bolu Belediyesi’nin hizmetlerinden memnun musunuz?” sorusuna, vatandaşların 51,3’ü ‘Hayır memnun değilim’ cevabını verdi. ‘Evet memnunum’ diyenlerin oranı yüzde 34,2, ‘Kısmen memnunum’ diyenlerin oranıysa 8,6 oldu.

“Bolu Belediye Başkanını ne derece başarılı buluyorsunuz?” şeklindeki soruya, katılımcıların yüzde 39,5’i ‘Başarısız’, yüzde 25,4’ü ‘Başarılı’ şeklinde görüş belirtti.

Ayrıca Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın 2024 yerel seçimlerinde yeniden aday olması halinde kendisine oy vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 43,7, oy vermeyeceğini belirtenlerin oranı ise 56,3 olarak kaydedildi.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler