Tanju Özcan modeli Belediyecilik tarih yazıyor

Tanju Özcan modeli Belediyecilik tarih yazıyor Tanju Özcan modeli Belediyecilik tarih yazıyor
A- A+
Reklam

Günümüz Türkiye siyasetinin popüler ismi, bilgi ve birikimiyle CHP tarihine damga vuran çıkışlarıyla sosyal demokratların yeni lider namzeti, milyonlarca sosyal medyada görüntülenme sayısı ile sosyal medya fenomeni olarak Bolu’nun gururu olan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, dünya Belediye literatürüne geçecek bilimsel çalışma teknikleriyle de tüm yerli/yabancı Belediye Başkanlarına örnek olmaya devam ediyor.

Bolu dışından ilimize gelen yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ve çekim çektirme noktası olan tarihi Yıldırım Beyazid Cami’nin (Büyük Cami) etrafında başladığı ve Tanju Özcan’ın kamuoyu ile paylaşmadı sır düzenleme çalışması, bundan önceki çalışmalarında olduğu gibi bilimin ışığında titizlikle yürütülüyor.

Başkan Özcan, bu alanda uzman olan Fen İşleri Müdürlüğünden sorumlu tecrübeli teknik isim Başkan Yardımcısı Gülden Özaydın ile birlikte yürüttüğü bir başka mega projesi olan Büyük Cami’nin etrafını düzenleme işinde ilk olarak; yapıldığı yıl olan 1382 yılında döşendiği tahmin edilen Caminin etrafında bulunan taşları 15 günlük hassas bir çalışma ile söktürdü.

Tarihi taş söküm işinde uzman olduğu tahmin edilen ekiple 15 gün boyunca caminin güney bölümündeki teras kısmındaki taşları söktüren Başkan Özcan, bu taşların tarihi değerinden dolayı da aynı titizlikle paketlettirdi. Tarihi eser nitelği taşıdığı iddia edilen taşlar; yeni götürülecekleri yerde ısı farklılığı ve güneş ışığı gibi olumsuz etmenlerden etkilenmemesi için 4 gündür Belediye ile Taşhan arasındaki yolda doğaya uyum sağlaması için yine bilimin ışığında hareket ederek “Adaptasyon” sürecine tabi tutuluyor.

Alandaki tarihi taşlar tamamen kaldırılırken bu taşların yerine; asfalt mı, mermer mi,  parke taşı mı, döşeneceği henüz bilinmezken, yüzeye yapılacak çalışma sonrası hemen çökme olayları yaşanmaması için temizlenen alan dinlenmeye alındı. 1382 yılından bu yana hava ile teması olmayan bölgede zeminin dinlendirme ve havalandırma çalışması yapıldığından dolayı 4 gündür çalışma yapılmıyor.

Dünya Belediyecilik tarihine örnek olacak bir bilimsel çalışma olan “Alanın Dinlendirilmesi ve Havalandırılması” tekniğinin sahibi olan Tanju Özcan ve Gülden Özaydın, Dünya Belediyecilik Tarihinde destan yazmaya ve örnek mega projeleri hayata geçirmeye devam ederek, kendileri ile ilgili muhalif ve art niyetli kişilerin eleştirilerine de en güzel şekilde cevap veriyorlar.

Tanju Özcan’ın bu mega projesinin de tamamen bilimsel veriler ışığında titizlikle yürütüldüğü, bundan önceki çalışma süreleri ve alanın büyüklüğü göz önüne alındığında çalışmanın bu yıl sonuna doğru biteceği tahmin ediliyor. 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler