Tokad-i Hayrettin'de neler oluyor?

Özel Haber
Tokad-i Hayrettin'de neler oluyor? Tokad-i Hayrettin'de neler oluyor?
A- A+
Reklam

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2015 yılında yapılan ihaleyle, Palazoğlu Nakliyat Gıda Turizm İnş. Oto. San. ve Tic. Ltd. Şti tarafından 29 yıllığına kiralanan 93 dönümlük Tokad-i Hayrettin Türbesi Mesire Alanı’nda 7 yıl sonra çalışmalara başlanıldı.

İhaleyi alan Bolumuzun önemli iş insanlarından Palazoğlu Nakliyat Gıda Turizm İnş. Oto. San. ve Tic. Ltd. Şti sahibi Muhittin Palazoğlu, hatırlanacağı üzere ihaleyi aldıktan sonra yaptığı açıklamada; “Burada yer alan ve statik açıdan risk taşıyan camiyi yıkacağız ve yerine külliye cami, misafirhane konseptinde bu alana yakışır bir yapı inşa edeceğiz. Buraya yapılacak olan yeni yapıyla beraber bu alana 20-25 milyon lira civarında para harcayarak bölgemizin dini merkezi haline getirip parmakla gösterilen bir yapı ortaya çıkartmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Palazoğlu’nun burayı kiralaması sonrası Bolu kamuoyunun da yakından takip ettiği tartışmalar sonrası uzun bir süre gündemde kalan Tokad-i Hayrettin Türbesi Mesire Alanı’nda; zaman içerisinde ilk önce satış mağazası, ardından kütüphane olarak kullanılacağı belirtilen bir yapı yapılmış ve son olarak ise geçtiğimiz hafta caminin yıkımına başlanılmıştı.

Caminin içinde bulunan eski mescit korunarak yıkım yapılırken, bu caminin ve yanındaki ağacın korunacağı İşadamı Muhuttin Palazoğlu tarafından sosyal medya hesabı üzerinden açıklanmıştı. Bu alana yapılacak külliye hakkında ise bugüne kadar herhangi bir açıklama yapılmadı.

Bunun sonucunda da zaten bu alanın ticaret merkezi haline gelmesi ve manevi havasından yavaş yavaş uzaklaşmaya başladığı tepkileri de, inşaat çalışmalarının başlamasıyla birlikte yüksek sesle vatandaşlar tarafından dile getirilmeye başlandı.

Mesire alanı girişinde olan ilgili firma sorumluluğunun dışındaki satış alanlarının derme çatma görüntüsü ve yaşanan kirlilik, Bolu halkı ve türbeyi ziyaret eden vatandaşlarca zaten sürekli eleştirilirken şimdi de mesire alanı içerisine yapılan betonarme satış mağazası da hem yeşil dokuya uyumsuzluğu hem de ticari bir yer olması nedeniyle tepki çekiyor. Alan girişindeki satış yerlerinin görüntüsü Bolu’ya yakışmazken, bu yerlerin hangi kurumun izni ve hangi şartlarla kimlere verildiği ise ayrı bir tartışma konusu olarak belirsizliğini koruyor.

Bolu halkı, şimdi Palazoğlu’nun alanda yapacağı çalışmanın projesini açıklamasını beklerken, özellikle “Edep Ya Hu” tabelasının altından geçer geçmez insana huzur veren o manevi havanın ve doğanın tahrip edilip edilmeyeceği, projenin içeriği ve hangi Bakanlık onayıyla yapıldığı ve de asırlık ağaçların kesilip kesilmeyeceği merak ediliyor.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

1 yorum yapılmış

  • İsmail (1 yıl önce)
    Tamamen o yazının altından giriş yaptığımızda bir çok insanın kesinlikle hissettiği o manevi farklılık bozulmuş, o yerin tam ortasına iğrenç bir beton kondurulmus ve tamamen odasının maneviyatı ortadan kalkmış, kesinlikle berbat tamamen ruhsuz bir yer olmuş, yazık, çok yazık, geri geri gidiyor ayaklarım...
    0
    0
    Yanıtla
Manşet haberler