Ulaşımda yük vatandaşın cebinden karşılanıyor

Ulaşımda yük vatandaşın cebinden karşılanıyor Ulaşımda yük vatandaşın cebinden karşılanıyor
A- A+
Reklam

Türkiye’de son iki yılda akaryakıt artışları başta olmak üzere asgari ücret, yedek parça, sigorta, kasko ve lastik fiyatlarında yaşanan fahiş zamlar sonrası şoför esnafı zor günler geçirirken, esnafı rahatlatmak için yapılan zamlar da vatandaşa büyük bir külfet getirdi.

Türkiye’de birçok Belediyede; kentlerde şehir içi toplu taşıma hizmeti veren şoför esnafını rahatlatmak için vatandaşın cebine yük getirmek yerine toplu taşımayı sübvanse ederek ayakta tutmaya çalışırken, Bolu Belediyesi ise en kolay yolu seçerek, vatandaşın cebine elini soktu.

Ocak Ayı Bolu Belediyesi Meclis toplantısı sonrası Bolu Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasının talebi üzerine Bolu’da, şehir içinde 7 lira olan tam bilet 9,5 liraya, 5 lira olan indirimli bilet (öğrenci) ise 7 liraya çıktı.

Karar gözden geçirilsin çağrısı

Şoför esnafının bu halkı zam talebi karşısında ise özellikle Üniversite öğrencileri büyük tepki gösterdiler. Başta sosyal medya olmak üzere birçok platformda yapılan zammı eleştiren Bolulu vatandaşlar ve öğrenciler, Bolu Belediyesi’nden bu kararı gözden geçirmelerini talep ediyorlar.

Öğrenciler Akademik yılı başlangıcında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ni ziyaret ederek kendileriyle özçekim yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın, Ailelerini arayarak; “Evladınızın Bolu’da da artık bir ağabeyi var. Gözünüz arkada kalmasın” sözünü hatırlatarak, gelen zam sonrası zor durumda kaldıklarını belirttiler

Bolu’da toplu ulaşım ücretleri Ocak ayında bu şekliyle belirlenirken, Bolu ölçeğinde Türkiye’deki diğer illerdeki toplu ulaşım ücretlerine bakıldığında Bolu, yüksek ücretiyle dikkat çekiyor.

Diğer illerde durum ne?

Hemen yanı başımızda Düzce’de öğrenci kartla biniş 6 lira, sivil kartla biniş 8,50 lira olarak uygulanıyor. Zonguldak’ta  Belediyesi Özel Halk Otobüslerinde ise 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren uygulanmak üzere yapılan zam sonrası 5 lira olan sivil ücreti 6,5 TL olurken 4,5 TL olan öğrenci ücreti 5,5 TL oldu. 

Kırşehir’de ise tam biniş ücreti 5,5 TL ve öğrenci ücreti de 4 TL olarak uygulanıyor. 

Elazığ’da da 1 Ocak 2023 tarihi itibari ile Belediye otobüslerinde tam bilet 5.5 TL olurken öğrenci 4 lira oldu. 

Tokat’ta da 7.8 lira, öğrenci ise 6,5 lira vererek ulaşım hizmetinden faydalanıyor.

Son olarak Edirne’de ise sivil 9 liraya, öğrenci ise 6 lira 45 kuruş bilet ücreti ödüyor. 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler