Uzman isimden "Gerginlik" uyarısı

Uzman isimden Uzman isimden
A- A+
Reklam

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) açıkladığı bilgiye göre, saat 10.42'de Marmara Denizi Gemlik Körfezi’nde 5,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, İstanbul’da hissedilen depremin ardından Cumhuriyet TV’ye konuştu.

“6.4’LÜK DEPREMİN ÖNCÜSÜDÜR”

Ercan, 5.1 büyüklüğündeki depremin ‘öncü’ nitelikte olduğunu belirterek, “Bu deprem 6.4’lük depremin öncüsüdür. Öncü depremden sonra hemen artçı geleceği anlamına gelmez, bazen on yıllar da alabilir. Ancak 5.1’lik deprem bir gerginlik biriktiriyor” ifadelerini kullandı.

“ANADOLU YAKASI, İSTANBUL’UN EN GÜVENLİ YERİ”

Beklenen İstanbul depremine ilişkin tarih vererek açıklamada bulunan Ercan, “2045’ten önce beklemiyorum. Hatta bu 2075 yılına kadar kayabilir. Yaklaşık 24 yıldır bu konuda yanılmadım. Deprem, İstanbul’un Avrupa Yakası bölümünde olacaktır. Özellikle Fatih ilçesi başta olmak üzere, Zeytinburnu, Bakırköy, Esenler, Küçükçekmece, Avcılar, Büyükçekmece, Beylikdüzü, Kumburgaz ve Silivri’yi etkileyecek. İstanbul’un en güvenli yeri Anadolu Yakası’dır” diyerek İstanbul’da tehlike altında bulunan ilçelere dikkat çekti.

“BÜYÜK BİR DEPREMİ TETİKLEMEZ”

5.1 büyüklüğündeki depremin İstanbul’da büyük bir depremi ise tetiklemeyeceğini öne süren Ercan, “İstanbul’daki kuzey, bu ise güney kod. Kuzey kod şu anda büyük bir deprem üretecek gerginlikte değildir. Kuzey kod üzerinde de ileride ana deprem gelmeden önce 5’lik, 5.5’lik, 6’lık depremler bekleyeceğiz” açıklamasında bulundu.

X’DEN UYARIDA BULUNDU

Sosyal medya platformu X’deki hesabından da bir paylaşım yapan Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, aralarında Bolu’nun da bulunduğu Kuzey Anadolu Kırığında yer alan iller için bir uyarıda bulundu.

Ercan yaptığı paylaşımda; “KUZEY ANADOLU KIRIĞININ; Amasya’dan başlayıp, Çankırı, Bolu, Düzce, Sakarya arası gerginlik biriktiriyor. Sakarya Çukuru için 2025-2030 arası çekinceli gözüküyor” ifadelerini kullandı.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler