“Yaylada üretim yapana enerji verilecek”

“Yaylada üretim yapana enerji verilecek” “Yaylada üretim yapana enerji verilecek”
A- A+

Seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde Teşkilat Mensuplarıyla birlikte sürdüren AK Parti 1. Sıra Bolu Milletvekili Adayı Yüksel Coşkunyürek, Sedaş İl Müdürlüğünü ziyaret ederek hem bayramlaştı hem de 14 Mayıs’ta destek istedi.

Enerji Bakanlığı Bakan Başdanışmanı olarak görev yapan Coşkunyürek, ziyaret sırasında kurum yetkilileriyle Bolu’nun enerji noktasındaki eksik ve taleplerini de masaya yatırdı. 

“Yıllık 100 milyon lira yatırım yapıyoruz”

Yaptığı görüşmelerin ardından bir açıklama yaparak Bolu’daki enerji alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren AK Parti 1. Sıra Bolu Milletvekili Adayı Yüksel Coşkunyürek; “Bolu’nun talepleri ve eksikleri noktasında istişareler yaptık. Enerji Bakanımızın Başdanışmanlığını yapmam sebebiyle Bolu’muzun eksik ve taleplerini zaten yakından takip etmekteyim. Bugüne kadar da Bolu’da yapılacak yatırımlarda Bolu’muza özel ayrımcılık noktasında, daha fazla yatırım yapılması konusunda katkılarımız oldu. Bu konuda Sayın Bakanımıza da teşekkür ediyorum. Sedaş personeli de bu yatırımların gerçekleşmesi için canla başla çalışıyorlar. Kendilerini de teşekkür ediyorum. Bolu’da enerji alanından her yıl yaklaşık 100 milyon liraya yakın bir yatırım yapmaktayız. Özellikle trafo eksikliği olan yerlerde trafoların konulması, bakım ve onarım gerektiren yerlerde bunların yapılması ve özellikle de köy yerleşim yerlerimizdeki hat yenileme çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Bundan sonra da bu yatırımların daha fazla Bolu’muza gelmesi için sıkı bir şekilde takibini yaparak, gayret göstereceğiz” dedi.

“11 yaylaya elektrik verilecek”

Bolu Merkezde bulunan 11 yaylada elektrik olmasına karşılık vatandaşların bunu kullanamamaları konusunda kendisine gelen şikayet sonrası gerekli görüşmelerini yaptığını söyleyen Coşkunyürek, 11 yaylaya en kısa sürede elektrik verileceğini söyledi.

Yaylada hayvancılık ve üretim yapan vatandaşın enerji sorunu yaşamayacağını da belirten Coşkunyürek; “Bolu merkezde 11 yaylamızda elektrik olmasına karşılık, vatandaşlarımızın yayla evlerinde aydınlatmalarının olmadığını öğrendik. Ben de bu bilgiyi aldıktan sonra TEDİAŞ Genel Müdürümüzle bir görüşme yaptım ve bu yaylalarımızda evlere elektrik verilmesi noktasında yardımcı olmalarını ve bu sorunun bir an önce çözülmesi ricasında bulundum. Üzerinde bir çalışma yaptıktan sonra Sakaya Bölge Müdürlüğüne gerekli talimatı verecekler ve inşallah en kısa sürede Bolu Merkezdeki 11 yaylamızda aydınlatma için bir adım atmış olacağız. Yaylalardaki elektrik noktasında muhtarlarımız ve vatandaşlarımızdan sahada yoğun bir talep almaktayız. Bizim inşallah önümüzdeki dönem yayla konusundaki hassas çalışmamız devam edecek. Yaylalarımızda hayvancılık ve buna bağlı olarak üretim yapan vatandaşlarımızın işini kolaylaştırmak için enerji verilmesi konusunda da gayret edeceğiz. Ve bu çalışmalarımızı da arttırarak devam ettireceğiz” diye konuştu.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler